(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Jihočeské drbáky

Potřebné ingredience
400 g syrových brambor,400 g vařených brambor ,hrubá mouka dle potřeby sůl ,3 cibule.
Postup přípravy
Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme s cibulí a na cedníku necháme okapat. Přidáme nastrouhané den předem vařené brambory, , osolíme, zahustíme moukou a zpracujeme v husté těsto. Knedlíky tvarujeme mokrýma rukama a vaříme v osolené vodě asi 12 minut. Hotové knedlíky podáváme buď samostatně například přelité škvařenou slaninou a posypané smaženou cibulkou nebo jako přílohu k masům a pečené kachně .

Vařené brambory

Strohané syrové brambory s cibulí

Vařené a syrové brambory

Vařené a syrové brambory

Udělané bramborové těsto

Uděláme kulaté drbáky a obalujeme v hl.mouce

Drbáky před vařením

Hotové drbáky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

nigina
(upraveno)
20. 6. 2010, 12:26
Paráda

nahlásit

Boňule
(upraveno)
20. 6. 2010, 12:20
Nádhera!!! Dávám 100 bodů!!



nahlásit